Κάθετα αντίθετος στην κατάργηση του Φορέα της Λίμνης το ΤΕΕ/ΤΗ

“Φυσικό περιβάλλον και κοινωνικές δραστηριότητες είναι μια ενότητα της οποίας η διαχείριση πρέπει οδηγεί σε κατάσταση διαρκούς ισορροπίας και να επιτρέπει την αρμονική συνύπαρξη του φυσικού περιβάλλοντος με τον ανθρώπινο παράγοντα.

Η διαχείριση να εξασφαλίζει σε μακροχρόνια βάση ωφέλεια στους κατοίκους, διατήρηση των παραδοσιακών χρήσεων, διατήρηση των φυσικών πόρων και την ανάπτυξη της περιοχής.

Το TEE/ΤΗ πρότεινε, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, την δημιουργία Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης ήδη από την δεκαετία του ’80, όχι μόνο για την εξασφάλιση των παραπάνω αλλά και για την συμμετοχή και συνεργασία των τοπικών φορέων και κατοίκων.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η κατάργηση του Φορέα Διαχείρισης κινείται ενάντια σε κάθε λογική προστασίας και ανάδειξη του σημαντικότατου οικοσυστήματος της λίμνης και θα οδηγήσει σε περαιτέρω υποβάθμιση του οικοσυστήματος της και τη δημιουργία επιπρόσθετων προβλημάτων από τα υφιστάμενα. Καλούμε το ΥΠΕΚΑ να συμπεριλάβει το οικοσύστημα της Λίμνης Παμβώτιδας στα πλέον σημαντικά της χώρας και να αποσύρει άμεσα την κατάργηση του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης”

Κάθετα αντίθετος στην κατάργηση του Φορέα της Λίμνης το ΤΕΕ/ΤΗ, Νέοι Αγώνες

Η επιστολή του ΤΕΕ, εδώ