ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ

ag.marina.laikiΙωάννινα,    22  Οκτωβρίου  2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ:         ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ

Με ικανοποίηση ανακοινώνουμε ότι γι’ άλλη μία φορά ο αγώνας του Συλλόγου μας για την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος δικαιώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Με την υπ’ αρίθμ. 3482/2013 απόφασή του το Σ.τ.Ε. έκανε δεκτό το αίτημα του Συλλόγου μας και ακύρωσε την κατά πλειοψηφία και με αριθμό 467/2003 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων (Δήμαρχος ο κ. Ν. Γκόντας), η οποία τροποποιούσε το Ρ.Σ. στη Λαϊκή Αγορά της αγίας Μαρίνας, για την ανέγερση κτιρίου Δημαρχείου – Δημοτικών Υπηρεσιών.

Με την ίδια απόφασή του το Σ.τ.Ε. ακύρωσε επίσης την υπ’ αρίθμ. 5176/2004 απόφαση του Νομάρχη Ιωαννίνων κ. Αλεξ. Καχριμάνη, με την οποία προέβη στην ως άνω τροποποίηση του Ρ.Σ. της πόλεως, καθώς και την υπ’ αριθμ. 18968/2004 απόφαση του τότε Γ.Γ. Περιφέρειας Ηπείρου κ. Δημ. Πανοζάχου, με την οποία απέρριψε την σχετική προσφυγή του Συλλόγου μας κατά της αποφάσεως του Νομάρχη.

Ο Σύλλογός μας με γραπτό του αίτημα προς τον Πρόεδρο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιωαννιτών ζήτησε τότε την επανεξέταση της αποφάσεως ανεγέρσεως Δημοτικού Μεγάρου στον τελευταίο εναπομείναντα ελεύθερο χώρο της πόλεως, η οποία αποτελούσε πριν από λίγα χρόνια μία ανθούπολη, επικαλούμενος πάμπολλους λόγους για την αποτροπή περαιτέρω υποβαθμίσεως του οικιστικού περιβάλλοντος της πόλεως και των όρων διαβίωσης των πολιτών, κάνοντας και την  κάτωθι πρόταση:

Συγκεκριμένα προτείναμε ο Δήμος Ιωαννιτών σε συνεννόηση με την Νομαρχία θα μπορούσαν οι Δημοτικές Υπηρεσίες να στεγασθούν στο κτίριο της Νομαρχίας και να ανεγερθεί νέο κτίριο στον χώρο του Στρατοπέδου Βελισσαρίου, όπου προβλέπεται η κατασκευή του Διοικητικού Κέντρου.

Αυτές είναι οι σωστές λύσεις των προβλημάτων, που τις ζητά ο απλός πολίτης και η κοινωνία και που δυστυχώς δεν τις ασπάζονται οι διοικούντες.

Για τον

Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων

Ο Γραμματέας

Αδαμάντιος Ζώλας

Ο Πρόεδρος

Αριστείδης Σωτηριάδης