Σηκώνουν µπετά στην Παµβώτιδα
Περιβαλλοντικές οργανώσεις καταγγέλλουν ότι κινδυνεύει από οικοδόµηση παραλίµνια έκταση ενώ καθυστερεί το σχέδιο Π∆ για το Ρυθµιστικό της πόλης

“Στα µέσα Νοεµβρίου ο περιφερειάρχης Ηπείρου ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους για την εγκατάσταση δύο ξενοδοχειακών µονάδων (85 και 98 κλινών) στην παραλίµνια περιοχή «Βοτανικός». Οπως επισηµαίνει στο «Βήµα» ο περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριµάνης, η Περιφέρεια κινήθηκε βάσει της ισχύουσας νοµοθεσίας.

Είχαν προηγηθεί αρνητικές γνωµοδοτήσεις του Φορέα ∆ιαχείρισης Λίµνης Παµβώτιδας, στις οποίες ο πρόεδρός του κ. Πέτρος Τσουµάνης επεσήµαινε ότι οι εν λόγω εκτάσεις, σύµφωνα µε το προτεινόµενο σχέδιο Π∆, «εµπίπτουν στη ζώνη των 300 µέτρων πέριξ της λίµνης και απαγορεύεται η χρήση γης τουρισµού – αναψυχής». Εξάλλου, όπως σηµείωνε, αποτελούσαν ανέκαθεν υγρολιβαδικές εκτάσεις, περιοδικά κατακλυζόµενες, απαραίτητες για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας. Στο ∆ιαχειριστικό Σχέδιο Παµβώτιδας του 2004 οι συγκεκριµένοι υγρότοποι χαρακτηρίζονται «ζωτικές εκτάσεις»”